Kuoro

Lahden Viihdekuoro on 1974 perustettu, kotikaupunkinsa musiikkielämässä suosittu sekakuoro, jonka tavoitteena on tuottaa musiikkielämyksiä ja välittää laulamisen iloa.

Lahden Viihdekuoro on neliääninen sekakuoro, jonka riveissä on mukava laulaa. Kuoron ohjelmisto muodostuu monipuolisesta uudemmasta ja vanhemmasta kotimaisesta ja ulkomaisesta iskelmä- ja viihdemusiikista. Kuorolla on vuosittain erilaisia esiintymisiä ja konsertteja. Konserttien ohjelmiston harjoittelun yhteydessä opitaan leppoisasti perustietoa musiikinteoriasta sekä mukavaa musiikkitietoutta kappaleiden taustoista sekä tekijöistä. Jos haluat laulaa hyvin soivassa ja iloisessa joukossa, tule tutustumaan ja laulamaan yhdessä. Nuotinlukutaito ei ole välttämätön. Opit kyllä asiat nopeasti käytännössä. Koelaulu ei ole pakollinen. Uskomme, että tiedät hyvin oman osaamisesi, kun olet kiinnostunut tulemaan mukaan. Tervetuloa mukaan laulamaan!

Kuoro esiintyy pääasiassa Lahden seudulla, mutta on myös tehnyt kuorovierailuja ympäri Suomea ja aina ulkomailla asti. Viimeisin ulkomaille suuntautunut varsinainen kuoromatkamme oli kuorovierailu Saksan Miltenbergiin syksyllä 2016.

Koska kuoromme tarkoituksena on tuottaa monimuotoisia musiikkielämyksiä ja välittää laulamisen iloa ystävillemme ja itsellemme, pyrimme kehittämään jatkuvasti musiikillista ilmaisuamme ja sointiamme sekä kehittymään laulajina ja ihmisinä. Tätä varten kuoro järjestää harjoittelukauden aikana laululeirin tai kaksi, tilanteesta riippuen. Laululeiri on opetuksen ja opiskelun lisäksi myös kuoron oma, sosiaalinen tapahtuma, missä uudetkin kuorolaiset pääsevät tutustumaan kuorokavereihin. Leireillä on toisaalta tiivistä harjoittelua, mutta toisaalta myös monenlaista muuta yhteistä tekemistä ja yhteishengen nostamista. Leirejä järjestetään joko viikonloppuleireinä muilla paikkakunnilla tai päiväleireinä Lahdessa.

Kuorossa on 32 laulajaa. Marraskuusta 2018 alkaen kuoroa on johtanut Antti Laaksonen.

Yhdistys

Lahden Viihdekuoron on Harjula-opiston alainen kuoro, minkä lisäksi kuorotoiminnan taustalla vaikuttaa Lahden Viihdekuoro ry.

Kuoron jäsenyys

Aktiivisesti mukana olevat laulajat ovat aina myös yhdistyksen jäseniä. Yhdistyksen jäsenmaksu on 2021 70 euroa vuodessa. Lisäksi maksettavaksi tulee kulloinenkin Harjula-opiston kurssimaksu, josta lisätietoja Harjula-opiston sivuilta.