Kuoro

Lahden Viihdekuoro on 1974 perustettu, kotikaupunkinsa musiikkielämässä suosittu sekakuoro, jonka tavoitteena on tuottaa musiikkielämyksiä ja välittää laulamisen iloa.

Kuoro on aktiivinen musiikkielämysten tuottamisessa: eri teemoilla toteutettuja konsertteja, pienryhmien esiintymisiä tapahtumissa / tilaisuuksissa ja juhlissa. Kokeilevaa musiikki-ilottelua: tuttuja ja uusia, tunteisiin vetoavia ja herättäviä kappaleita, sekä perinteisillä että uusilla sovituksilla. Kuoro esiintyy pääasiassa Lahden seudulla, mutta on myös tehnyt kuorovierailuja ympäri Suomea ja aina ulkomailla asti. Viimeisin ulkomaille suuntautunut varsinainen kuoromatkamme oli kuorovierailu Saksan Miltenbergiin syksyllä 2016.

Koska kuoromme tarkoituksena on tuottaa monimuotoisia musiikkielämyksiä ja välittää laulamisen iloa ystävillemme ja itsellemme, pyrimme kehittämään jatkuvasti musiikillista ilmaisuamme ja sointiamme sekä kehittymään laulajina ja ihmisinä. Tätä varten kuoro järjestää harjoittelukauden aikana laululeirin tai kaksi, tilanteesta riippuen. Laululeiri on opetuksen ja opiskelun lisäksi myös kuoron oma, sosiaalinen tapahtuma, missä uudetkin kuorolaiset pääsevät tutustumaan kuorokavereihin. Leireillä on toisaalta tiivistä harjoittelua, mutta toisaalta myös monenlaista muuta yhteistä tekemistä ja yhteishengen nostamista. Leirejä järjestetään joko viikonloppuleireinä muilla paikkakunnilla tai päiväleireinä Lahdessa.

Kuoron 45-vuotisjuhlakonsertti oli lauantaina 15.02.2020 Wanhalla Teatterilla.

Kuorossa on 32 laulajaa. Marraskuusta 2018 alkaen kuoroa on johtanut Antti Laaksonen.

Yhdistys

Lahden Viihdekuoron on Harjula-opiston alainen kuoro, minkä lisäksi kuorotoiminnan taustalla vaikuttaa Lahden Viihdekuoro ry.

Kuoron jäsenyys

Aktiivisesti mukana olevat laulajat ovat aina myös yhdistyksen jäseniä. Kuoron äänenjohtajista koostuva musiikkilautakunta yhdessä taiteellisen johtajan kanssa hyväksyy uudet laulajat laulukokeen perusteella. Tavanomaisesti uudella laulajalla on tietty koeaika, jotta voidaan varmistua kuoron stemmojen tasapainojen säilymisestä. Emme kuitenkaan ota asioita turhan vakavasti, eikä laulukoetta tarvitse missään nimessä pelätä.

Yhdistyksen jäsenmaksu on 2021 70 euroa vuodessa. Lisäksi maksettavaksi tulee kulloinenkin Harjula-opiston kurssimaksu, josta lisätietoja Harjula-opiston sivuilta.